De Basisprincipes Van Folie-Isolatie
Als u op zoek bent naar een effectievere en milieuvriendelijkere vorm van isolatie, dan is folie-isolatie een goede keuze. Het is gemaakt van lagen aluminiumfolie, luchtbellen en watten. Het werkt door stralingswarmte te reflecteren. De traditionele typen geleiden warmte juist en reflecteren deze niet.
Folie-isolatie geeft betere resultaten met minder materiaal dan andere soorten zoals glasvezel. Het vermindert ook de hoeveelheid dampcondensatie. Andere soorten isolatie kunnen problemen hebben met condensvorming.
Laten we enkele voordelen van folie-isolatie bespreken. Er zijn geen gezondheidsrisico’s bij dit type; in tegenstelling tot bij glasvezel. U moet wel beschermende kleding dragen bij het installeren van dit type. Het kan heel gemakkelijk worden geknipt met een gewone schaar.
Andere voordelen van folie-isolatie zijn dat het geen warmte opneemt of vasthoudt. Glasvezel is dichter, dus het zal warmte opnemen en vasthouden. Dampremmende folie (Vapor barier foil) is een uitstekende dampremmende laag, die helpt bij het verminderen van eventuele vochtophoping.
Folie-isolatie is eenvoudig aan te brengen op de dakspanten van de zolder met spijkers, schroeven of nietjes. Het is ook een milieuvriendelijk product. Bovendien kan het ook worden gerecycled. Dit is duidelijk een uitstekende vorm van woningisolatie.
Folie-isolatie moet worden geïnstalleerd met een open luchtruimte, indien niet; je verliest alle potentiële voordelen. Om het volledige effect van de vochtbarrière te krijgen, moet u bovendien de naden van de isolatie afplakken.
De beste folie-isolatie wordt gemaakt met meerdere lagen folie samen met zachte watten. Het kan tot veertien lagen materiaal bevatten, dat is ongeveer vijfentwintig millimeter dik.
Een ander voordeel van folie-isolatie is dat u niet dubbel hoeft te leggen. Slechts één laag gebruiken is voldoende. Het toevoegen van meer lagen zal de prestaties niet verbeteren.
Werk voor de eigenlijke installatie van links naar rechts en van boven naar beneden. Begin met het nieten van het materiaal aan de eerste spant of truss en rol het vervolgens uit en niet het aan elke spant of truss. Je kunt elke voeg ongeveer vijftig millimeter overlappen.
Het aanbrengen van isolatiefolie is een klus die iedere doe-het-zelver kan doen. Als u zich niet op uw gemak voelt bij dit soort werk, doorzoek dan uw lokale gele pagina’s en ontvang enkele schattingen van lokale aannemers.